Birdex duivenweringssystemen

Birdex staat voor een compleet gamma producten en systemen voor de bestrijding van overlast door duiven en andere vogels in stedelijke, industriële en agrarische omgevingen.

De nood aan efficiënte oplossingen is duidelijk:
• Uitwerpselen van vogels zijn niet enkel ontsierend, er treedt ook chemische aantasting van de ondergrond op: vorming van muursalpeter, verzwakking en verhoogde poreusheid van steen, corrosie van koper, zink, aluminium en ijzer,...
• Bovendien zijn de meeste stadsduiven en andere vogels drager van (soms gevaarlijke) ziekten, wat een bedreiging volgt voor de volksgezondheid.
• Schade in productieprocessen, beschadiging aan voorraden en afgewerkte producten
• Schade aan gewassen,...

Met meer dan 20 jaar ervaring zijn wij een internationaal aanspreekpunt voor pest-controllers, architecten, steden, gemeenten, openbare besturen, overheden, bedrijven, particulieren, ...

Het brede gamma laat toe om voor elk probleem een passende oplossing voor te stellen. Vaak kan dit een combinatie van verschillende systemen zijn:
• Birdex Spike system: pinnensysteem (meer dan 1.250.000 meter geïnstalleerd)
• Birdex OrniShock system: elektrisch afweersysteem
• Birdex Net system: nettensysteem
• Birdex Wire system: dradensysteem
• Application tools: professionele gereedschappen voor een correcte installatie van Birdex systemen
• Birdex afschriksystemen systemen om vogels te verjagen
• Birdex vangsystemen vangsystemen om schadelijke vogels af te vangen of voor het invangen van vogels voor
 onderzoek en controle.


Logo BirdexBirdex Spike System - pinnensysteem

Birdex Spike System - pinnensysteem

Het Birdex Spike System is een pinnensysteem, gebaseerd op een eeuwenoud principe en gegroeid uit ervaring. Door diepgaande materialenstudie en technologische perfectionering werd het ontwikkeld tot het meest polyvalente vogelafweersysteem, dat op een efficiënte en diervriendelijke manier de problemen met stadsvogels oplost.

De pinnen vormen een fysieke belemmering voor de vogels, zodat ze niet op de beschermde zones kunnen neerstrijken, zonder ze echter te verwonden. Met slechts 3 verschillende types Birdex Spikes, namelijk T1, T2 en T4, met 1, 2 of 4 rijen pinnen, lost u vrijwel alle problemen op waar pinnen geschikt zijn.

Deze onscherpe en veerkrachtige pinnen komen door het unieke productieproces niet los, ook niet na jaren. Het ultrasone lasprocédé vermijdt spanningen tussen de verschillende materialen, stress cracking is dus uitgesloten.

Elke strip bestaat uit een 25 cm lange, smalle strook in polycarbonaat, waarin om de 5 cm soepel verende pennen in roestvrij staal (type 302) spanningsvrij gelast zijn, zodat zij niet kunnen loskomen. Door hun uitstekende technische eigenschappen, zoals buigzaamheid en flexibiliteit, laten de Birdex strips zich ook probleemloos op gebogen ondergronden installeren.

Het gebruikte polycarbonaat is zeer UV-bestendig en vrij van stress-cracking. Bovendien is dit polycarbonaat kristalhelder en daardoor bijna onzichtbaar vanop enige afstand.

De elementen kunnen dankzij de voorziene breuklijnen gemakkelijk in kleinere eenheden worden opgedeeld zonder kwaliteitsverlies.

Uiteraard garanderen deze materialen én de montage een uitzonderlijke duurzaamheid. De Birdex Spikes zijn stapelbaar, zodat de applicateur makkelijk tot 5 meter in één hand kan vasthouden voor een makkelijke en snelle applicatie.

De strips worden gelijmd, gespijkerd of geschroefd op alle mogelijke landings- en rustplaatsen van vogels. Op bredere vlakken kunnen twee of meerdere strips naast elkaar aangebracht. Voor bescherming tegen kleinere vogels kan de onderlinge afstand tussen de pennen worden verkleind tot 2,5 cm door de strips overlappend te plaatsen.

De verende, onscherpe pennen beletten de vogels neer te strijken op de behandelde oppervlakken zonder zich te kwetsen. Daarom is het systeem bijzonder diervriendelijk.

En vooral: het systeem is snel en gemakkelijk te plaatsen zodat elke vakman en handige doe-het-zelver het probleemloos kan.

Bijkomend betekent de snelle plaatsing een aanzienlijke besparing.

De conclusie is eenvoudig. Dankzij zijn uitgekiende concept biedt het Birdex Spike System een efficiënte en duurzame oplossing voor vrijwel alle situaties waar pinnen geschikt zijn.

Download documentatie

Birdex OrniShock System

Birdex OrniShock System

Het Birdex Ornishock System werd ontwikkeld vanuit de steeds groeiende behoefte naar zeer efficiënte en discrete oplossingen voor hardnekkige vogeloverlast op gebouwen. Het systeem beantwoordt aan de noodzaak om ook andere vogels dan duiven te kunnen verjagen.

Het Birdex Ornishock System is een modulair systeem. De flexibiliteit van de installatie maakt het mogelijk om zowat alle oppervlakken te beschermen. Ook beelden, monumenten, architectonische structuren en kunstwerken worden duurzaam, efficiënt en discreet beschermd met het Birdex OrniShock System. Het systeem verhindert evenwel niet dat vogels kunnen neerstrijken, maar reeds na een korte tijd zullen ze afgeschrikt worden door contact met de staafjes.

Het systeem wordt aangestuurd door een elektronisch gestuurde centrale (230V), die elektrische pulsen genereert (zeer korte stroompieken met een zeer lage stroomsterkte), en deze verdeelt over alle beschermde oppervlakken. De 230v wordt getransformeerd naar 12v, met een stroomsterkte van slechts 0,003A, zodat het systeem veilig is voor zowel vogels als mensen. Eén centrale kan tot 1000 meter bescherming aansturen. De bescherming zelf bestaat uit rvs staafjes (diameter 3mm) die in uv-bestendige transparante polycarbonaat steunen bevestigd worden. Zowel de onderlinge verbinding, als de voeding van de centrale naar de staafjes, wordt uitgevoerd met een tegen hoge spanning bestendige kabel.

Een vakkundige installatie van het Birdex OrniShock System houdt rekening met de gewoonten van de te verjagen vogels, een correct gebruik van de verschillende onderdelen, en respect voor de esthetiek van het object.

Download documentatie

Birdex Net System

Birdex Net System

Het Birdex Net System is ontwikkeld als definitieve, discrete en duurzame oplossing voor het duivenprobleem op plaatsen die een specifieke aanpak vereisen. Het Birdex Net System is uitermate geschikt voor het beveiligen van de kleine tot zeer grote oppervlakken, die door verscheidenheid of complexiteit van de rustplaatsen niet of moeilijk met andere systemen te behandelen zijn.

Enkele van de meest voorkomende problemen die met het Birdex Net System kunnen behandeld worden zijn: nissen, spantstructuren, galmgaten en gebeeldhouwde gevels.

Het Birdex Net System is door een juiste keuze van de maaswijdte van het net geschikt voor zowel grote als kleine vogelsoorten. De basis van het systeem bestaat uit een net uit U.V.-gestabiliseerde kunststof of inox. De bevestiging gebeurt met een compleet gamma bevestigingsmiddelen uit RVS of UV-gestabiliseerde kunststoffen. Het principe is zeer eenvoudig: het verhinderen dat vogels toegang hebben tot mogelijke rust- en nestelplaatsen. Het afdichten van alle mogelijke invlieg- en toegangsopeningen biedt een duurzame en definitieve oplossing voor zelfs de meest hardnekkige problemen.

Download documentatie

Birdex Wire System

Birdex Wire System

Het Birdex Wire System is ontwikkeld als oplossing van het duivenprobleem op plaatsen die een specifieke aanpak vereisen.

Hierbij denken we aan balustrades, trapleuningen en vensterbanken van naar buiten opendraaiende ramen. Het Birdex Wire System is toepasbaar tegen zowel duiven als meeuwen, maar is niet effectief tegen spreeuwen en mussen.

De basis van het systeem bestaat uit een ragfijne, van een transparante nyloncoating voorziene kabel, samengesteld uit zeven roestvast stalen draden. De een totale diameter is 0,7 mm. Voor de montage van dit systeem is een compleet gamma gespecialiseerde bevestigingsmiddelen beschikbaar.
Alle bevestigingsmiddelen zijn gemaakt uit roestvast staal of uit U.V.-gestabiliseerde kunststoffen.

Het principe achter het systeem is heel eenvoudig: het verhinderen van vogels om te landen op de te beschermen oppervlakken. Het is daarom uiterst belangrijk de plaatsingsvoorschriften nauwgezet te volgen.

Download documentatie

Birdex Application Tools

Birdex Application Tools Gamma professionele gereedschappen voor een correcte en snelle instalatie van Birdex systemen.

Download documentatie

Birdex Vangsystemen

Birdex Vangsystemen

Met het oog op de volksgezondheid en het behoud van ons patrimonium is het duidelijk dat men moet ingrijpen tegen de schade en de overlast die een overpopulatie van duiven veroorzaakt.

Dit kan, naast het weren van de duiven op de rust- en de nestplaatsen, best gebeuren door het reduceren van het bestand en het voorkomen van wildgroei. Een duiven-kolonie zonder wildgroei en overpopulatie resulteert uiteindelijk in een beperkter aantal sterke en gezonde dieren, waarbij de kans op overdracht van ziektes op de mens sterk gereduceerd wordt.

De meest rationele methode om het duivenbestand in een stad op een voor de volksgezondheid aanvaardbaar peil te houden, is het periodiek en selectief afvangen van de door overpopulatie verzwakte en meestal zieke dieren, gevolgd door een zachte euthanasie.

Het Birdex OrniCaptor System en het Birdex OrniTrap System zijn dan ook demiddelen bij uitstek voor het op een aanvaardbaar peil brengen van vogelpopulaties. Daarnaast bieden deze systemen ook de mogelijkheid om vogels te vangen voor onderzoek en controle of het invangen van duiven en andere vogels of voor kweekprogramma's.

Documentatie Birdex OrniCaptor System
Documentatie Birdex OrniTrap System

RSS feed PecInternational NV - Anthonis de Jonghestraat 6A, 9100 Nieuwkerken-Waas, BelgiŽ - Tel: 03 776 84 39 - BTW: BE 0444 143 204 - info@pecinternational.com